مزیت سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین از سبزیجات ریشه دار مغذی و خوشمزه است. دانشمندان دریافته اند که سیب زمینی از بهترین منابع ویتامین A است. سیب زمینی به دلیل دارا بودن رنگ نارنجی طبیعی ، به طور طبیعی دارای ویتامین B5 ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، تیامین و کاروتنوئید است.
سیب زمینی که با نام Ipomoea batatas نیز شناخته می شود که علاوه بر دارا بودن مواد مغذی بسیار، دارای مزایای دارویی نیز می باشد. دانشمندان تشخیص داده اند که سیب زمینی دارای خواص ضد التهابی ، ضد دیابت و ضد سرطان است. بیشتر سیب زمینی ها به رنگ نارنجی هستند اما برخی دیگر نیز به رنگ های بنفش ، زرد ، سفید ، صورتی و قرمزهستند. موارد زیر برخی از فواید سیب زمینی برای سلامتی است که می توان این ماده مغذی را در رژیم غذایی به طور منظم قرار داد.
1- جلوگیری از کمبود ویتامین A
کمبود ویتامین A به ویژه در کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان یک مسئله جدی است. خطر کمبود ویتامین A بسیار جدی است و می تواند شامل کاهش مقاومت در برابر بیماری های عفونی ، افزایش عفونت ، خشکی چشم و همچنین افزایش مرگ و میر برای زنان باردار و شیرده و فرزندان آنها باشد.
سیب زمینی منبع بسیار مهمی از ویتامین A است زیرا حاوی مقادیر بالایی بتاکاروتن است. بتاکاروتن در کبد ما به ویتامین A تبدیل می شود و هر مولکول بتاکاروتن دو مولکول ویتامین A تولید می کند.
2- کنترل دیابت
سیب زمینی در مقیاس شاخص گلیسمی پایین و بالا طبقه بندی می شود و چندین مطالعه نشان داده است که سیب زمینی می تواند میزان مقاومت به انسولین و سطح قند خون پایین و همچنین قند خون بالا را در افرادی که از دیابت رنج می برند به حداقل برساند.
شاخص گلیسمی نسبتاً پایین آنها به این معنی است که سیب زمینی برخلاف سایر غذاهای نشاسته ای ، قند را به آرامی در جریان خون آزاد می کند. این آزادسازی مداوم قند ، به کنترل سطح قند خون افراد کمک می کند تا کم یا زیاد نشود. بنابراین ، از سیب زمینی می توان در تنظیم سطح قند خون به ویژه در افراد دیابتی استفاده کرد. این تنظیم در هر دو نوع دیابت ، یعنی نوع I و نوع II مشاهده می شود.
مطالعات انجام شده بر روی انواع سیب زمینی های شیرین نشان داده است که Beauregard موثرترین نوع سیب زمینی شیرین در مورد تنظیم قند خون است. علاوه بر این ، نشان داده شده است که این نمونه دارای الگوهای پروتئینی مشابه Caiapo است که عصاره ای از سیب زمینی شیرین سفید است. Caiapo به عنوان بهبود سطح گلوکز و کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع II ثبت شده است ، بنابراین بیماران دارای دیابت نوع II در رژیم غذاییخود از این سیبزمینی بهتر است استفاده کنند.